Friss topikok

HTML

Egy Bayern München Blog a sok közül

Köszöntöm az oldalamon. A honlapom a kedvenc futballcsapatom szolgáltatja a témát. Immár közel 15. éve szurkolok München ékének, és úgy gondoltam itt az ideje egy saját blogot létrehozni, amelyen kifejezem rajongásomat. Mivel azonban rengeteg a csapat körüli aktualitásokkal foglalkozó blog létezik, így én inkább a klub dicsőséges történelmével szeretnék foglalkozni. ez persze nem azt jelenti, hogy néhanapján ne esne szó aktualitásokról. Másik, egyéb témákkal foglalkozó blogom: http://tiborvilaga.blog.hu/

2021.04.01. 18:19 Kálovics Tibor

BREAKING: Zlatan Ibrahimovic a Bayern Münchenben folytatja!

Szinte a semmiből jött a hír, hogy az UEFA engedélyével a Bayern Münchenben folytatja pályafutását Zlatan Ibrahimovic. A svéd legendát már be is mutatták új klubjánál. 

 zlatan_bayern.jpg



Miután Robert Lewandowski megsérült, a szakvezetés és a szurkolók együttesen estek pánikba, mivel a lengyel gólvágó kidőlésével nem maradt minőségi befejezőcsatára a klubnak. A klubvezetés azonnal felvette a kapcsolatot az UEFA-val, hogy lehetőség nyíljon "Lewa"' szezonközbeni pótlására és a megoldás néhány nap alatt megszületett, a Bayern ugyanis kölcsönvette Zlatan Ibrahimovicot az AC Milantól. 

Az örökifjú  támadó remek formában futballozott a milánói klubban és a svéd válogatottba is visszatérhetett, ám elmondása szerint az utóbbi idők gyengébb formája miatt nem érezte igazán jól magát a klubnál így szinte azonnal igent mondott Hasan Salihamidzic müncheni sportigazgató megkeresésére. A felek közti megállapodás arról szól, hogy Zlatant a szezon végéig veszi kölcsön a Bajnokok Ligája címvédője, és a játékos az Európa-bajnokságot követően visszatér Milánóba. A XXI. század egyik legjobb csatárának így lehetősége lesz, hogy karrierje során először (és talán utoljára) elhódítsa a Bajnokok Ligája trófeáját. 

Sokaknak furcsa lehet, hogy, hogyan is igazolhatott játékost (pláne ilyen kaliberűt) a klub, amikor az átigazolási időszak véget ért, ám a válasz egyszerű: az UEFA a precedensjog miatt engedélyezte a szezon közbeni klubváltást. A müncheniek az Európai Labdarúgó Szövetséggel való  konzultációjuk során a Barcelona tavalyi esetét hozták fel, amikor a klub szezon közben szerezhette meg Martin Braithwaite játékjogát a a Leganestől. 

A hírek szerint Ibrahimovic a Leipzig elleni bajnoki mérkőzésen már kerettag lehet, de valószínűleg csak csereként kap lehetőséget Hans-Dieter Flick vezetőedzőtől és Thomas Müller kezd Lewandowski helyén a rangadón. A svéd csatár feltehetőleg a PSG elleni BL-negyeddöntőben lesz először tagja a kezdőcsapatnak. 


Egy ilyen bombahírt követően már csak annyit közölhetünk, hogy: kellemes tavaszt és boldog április 1-ét kívánunk! 

A fotón a Zlatanra megszólalásig hasonlító Nihad Djedovic látható, aki a Bayern München kosárlabdacsapatának csapatkapitánya és korszakos egyénisége. A bosnyák irányító 2013 óta játszik Münchenben, eddig három bajnokságot (2014, 2018, 2019) és két Német Kupát (2013, 2018) nyert a klubbal. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egybayernblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3616487848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása