Friss topikok

HTML

Egy Bayern München Blog a sok közül

Köszöntöm az oldalamon. A honlapom a kedvenc futballcsapatom szolgáltatja a témát. Immár közel 15. éve szurkolok München ékének, és úgy gondoltam itt az ideje egy saját blogot létrehozni, amelyen kifejezem rajongásomat. Mivel azonban rengeteg a csapat körüli aktualitásokkal foglalkozó blog létezik, így én inkább a klub dicsőséges történelmével szeretnék foglalkozni. ez persze nem azt jelenti, hogy néhanapján ne esne szó aktualitásokról. Másik, egyéb témákkal foglalkozó blogom: http://tiborvilaga.blog.hu/

2021.02.11. 21:45 Kálovics Tibor

Klubvilágbajnokság: Pavard a világ tetejére lőtte a Bayernt (videó)

A Bayern München nyerte a klubvilágbajnokság döntőjét, miután a döntőben 1-0-ra győzött a mexikói Tigres ellen. 

 

bayern-tigres_1-0.jpg



Meglepetésre az idei évben nem európai-dél-amerikai döntőt rendeztek a klubvilágbajnokságon, mert bár a Bayern München 2-0-ra felülmúlta az Al-Ahlyt, a mexikói Tigres UNAL az elődöntőben kiejtette a Palmeirast. A brazilok aztán a bronzmérkőzést is elveszítették, miután ma tizenegyesekkel kikaptak az afrikai BL-győztestől és így első Libertadores-kupa-győztesként érem nélkül maradtak. A döntőig menetelő mexikói gárda a harmadik meccsét vívta Katarban, miután a negyeddöntőben legyőzte az Ulsan Hyundait és így első közép-amerikai együttesként jutott el a fináléig. 

Eltiltott nem volt egyik csapatból sem a döntő előtt és a Tigres a lehető legerősebb összeállításában léphetett pályára. Ugyanez az állítás a Bayern Münchenre nem volt igaz: a müncheniekkel nem utazhatott el Katarba a koronavírusos Javi Martinez és Leon Goretzka sem, ráadásul Thomas Müller is megbetegedett, Jerome Boateng pedig hazautazott Németországba, miután kiderült, hogy a volt barátnője öngyilkos lett. 

A Tigres némileg megpróbálta meglepni ellenfelét, ám az első percekben nem túl veszélyes lehetőségekig jutottak Ricardo Ferretti tanítványai. Az első Bayern-helyzetre a hatodik percig kellett várni, ekkor azonban Robert Lewandowski nem tudta a kapuba juttatni a labdát. Az első negyedóra során kiegyenlített játék folyt igazán nagy gólszerzési sansz nélkül. Úgy tűnt, hogy a 18. percben Joshua Kimmich révén a Bayern megszerezte a vezetést, ám a játékvezető döntése szerint Lewandowski akadályozta az ellenfél kapusát és így (sokak szerint vitatható módon) nem adta meg a találatot. A müncheniek elkezdtek nyomni, de Nahuel Gusmán hárítani tudta Kingsley Coman és Alphonso Davies veszélyes lehetőségét, míg Leroy Sané csak a keresztlécet találta el. 

Fordulás után is maradt a Bayern fölénye, a mexikóiak legjobb játékosát, André-Pierre Gignacot pedig többször is sikerült lesre állítania a német védelemnek. Serge Gnabry és Sané is közel járta a góllövéshez, ám mégsem ők, hanem Benjamin Pavard törte meg a gólcsendet. A világbajnok hátvéd Lewandowski passzát továbbította a hálóba. Hansi Flick vezetőedző több alapemberét is lecserélte: az utolsó húsz percben már Gnabry, Lewandowski,Coman és Sané nélkül próbálta megtartani előnyét a Bayern.

A mexikóiaknál Gignac veszélyesen játszott, de a klubvilágbajnokság gólkirálya nem tudta növelni találatai számát. A müncheniek megpróbálták lezárni a döntőt, de Eric Maxim Choupo-Moting önzetlen passza után Douglas Costa lövését Guzman védeni tudta. A Tigres argentin kapusa meccsben tudta tartani a csapatát, ám a CONCACAF Bajnokok Ligája-győztes gárda nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani a müncheni kapu előtt. 

A Bayern München végül a lefújásig megtartotta az 1-0-s előnyét, amelynek köszönhetően hatodik kupáját szerezte meg a 2020-as évben (hivatalosan az előző évhez számítják ezt a vb-t) és így beállította a Barcelona 2009-es rekordját. A müncheniek negyedszer lettek a világ legjobbjai, mivel 1976-ban és 2001-ben a világkupát nyerték meg, míg 2013 után most másodszor hódították el a klubvilágbajnoki címet. A hét évvel ezelőtt Marokkóban csúcsra érő csapatból Manuel Neuer, David Alaba valamint az elődöntőben pályára lépő Jerome Boateng és Thomas Müller mondhatja magát kétszeres klubvilágbajnoknak. 

 

Bayern München (német)–Tigres UANL (mexikói) 1–0 (0–0)
Al Rayyan, Education City Stadium. Vezette: Esteban Ostojich (uruguayi)
Bayern Müncehn Neuer – Pavard, Süle, L. Hernández, Davies – Kimmich, Alaba – Coman (Douglas Costa, 73.), Sané (Musiala, 73.), Gnabry (Tolisso, 64.) – Lewandowski (Choupo-Moting, 73.). Vezetőedző: Hansi Flick
Tigres UNAL: Guzman – Luis Rodríguez (Quinones, 80.), Reyes, Salcedo, Duenas – Aquino, Carioca, G. Pizarro, Quinones – C. González, Gignac. Vezetőedző: Ricardo Ferretti
Gólszerző: Pavard (61.)

Szólj hozzá!

Címkék: klubvilágbajnokság


A bejegyzés trackback címe:

https://egybayernblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7216424196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása