Friss topikok

HTML

Egy Bayern München Blog a sok közül

Köszöntöm az oldalamon. A honlapom a kedvenc futballcsapatom szolgáltatja a témát. Immár közel 15. éve szurkolok München ékének, és úgy gondoltam itt az ideje egy saját blogot létrehozni, amelyen kifejezem rajongásomat. Mivel azonban rengeteg a csapat körüli aktualitásokkal foglalkozó blog létezik, így én inkább a klub dicsőséges történelmével szeretnék foglalkozni. ez persze nem azt jelenti, hogy néhanapján ne esne szó aktualitásokról. Másik, egyéb témákkal foglalkozó blogom: http://tiborvilaga.blog.hu/

2014.07.13. 19:36 Kálovics Tibor

Emlékezetes meccsek: a nehezen induló 2007/2008-as szezon

A 2007/2008-as idény úgy vonult be a történelembe, mint az egyik legsikeresebb szezon, amelyet valaha megéltünk. hazai szinten a csapat megnyerte a Ligakupát, a bajnokságot és a kupát is, az UEFA kupában pedig az elődöntőig meneteltek. (Hogy ott mi történt, azt hagyjuk.) A keret rendkívüli erősítéseken esett át, a 2006/2007-es lebőgés után, olyan klasszisok érkeztek, mint Klose, Ribery és Luca Toni. Német fronton ez volt az egyik legszebb szezon amit valaha szurkolóként átéltem, de a kezdet kis híján tragikusra sikeredett.

A kupa első fordulójában a csapat az alacsonyabb osztályú Burkhausen gárdájával mérkőzött, és a papírforma természetesen sima bajor továbbjutást ígért.  Undorító közhely, de a papírforma azért van, hogy néha ne igazolódjon be, és ez történt ezen a meccsen is.  Csapatunk hiába dolgozott ki helyzeteket, nem sikerült gólt lőni.  A 61. percben  aztán jött a feketeleves, vezettek a hazaiak. Hogy ne legyen nagyobb a blamázs 20 perc múlva Klosénak sikerült egalizálnia, így jöhetett a hosszabbítás.  Miután a 30 perc nem hozott gólt, következett az orosz rulett. Emlékszem bennem felsejlett a 6 évvel korábbi Magdeburg elleni blamázs, amikor egy kvázi félprofil gárda legyőzte a Bayent.  Az első kör után aztán megnyugodhattam, mivel Schulcz Levente az ellenfél játékosa elrontotta a maga lövését. Két körrel később aztán mégis újra az egekben volt, minden bajor szurkoló vérnyomása: az új szerzemény Sousa kihagyta a büntetőjét.  Semmi baj meccsnull, erre Altintop is hibázott. Imádott klubom egy  lövésre került a kieséstől. Emlékszem arra az augusztusi estére, azon gondolkodtam kiben bízhatok, most. Istenben? Őneki annyi dolga van. A futball istenében? 99 óta tudjuk, hogy ő nem a Bayern szurkolója. Kahnban, Igen benne lehetett. A magát meggondoló, és még egy évet bevállaló kapusfenomén ugyanis megfogta Pallonis lövését. Demichelis azonban hibázott, így ismét maradt a meccsnull. A saját nevelés Lellnek be kellett lőni, és ő nem hibázott.  és mivel a nagy és hatalmas Oli az utolsó büntetőt is kifogta, a Bayern München megmenekült történelme legnagyobb szégyenétől.  A csapat ezután sorra nyerte a meccseket mind a bajnokságban, mind a kupában, és végül sikerült duplázással búcsúztatni a klubtörténelem (egyik) legnagyszerűbb kapusát.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem 2007 meccsek DFB kupa


A bejegyzés trackback címe:

https://egybayernblog.blog.hu/api/trackback/id/tr226505621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása