Friss topikok

HTML

Egy Bayern München Blog a sok közül

Köszöntöm az oldalamon. A honlapom a kedvenc futballcsapatom szolgáltatja a témát. Immár közel 15. éve szurkolok München ékének, és úgy gondoltam itt az ideje egy saját blogot létrehozni, amelyen kifejezem rajongásomat. Mivel azonban rengeteg a csapat körüli aktualitásokkal foglalkozó blog létezik, így én inkább a klub dicsőséges történelmével szeretnék foglalkozni. ez persze nem azt jelenti, hogy néhanapján ne esne szó aktualitásokról. Másik, egyéb témákkal foglalkozó blogom: http://tiborvilaga.blog.hu/

2014.07.11. 00:05 Kálovics Tibor

Badstuber Freistoßtor vs. BMG

A nemrég újra edzésbe álló hátvédről sok mindent elmondhatunk, de azt hogy egy Roberto Carlos szintű gólvágó lenne, azt semmiképp.  Eddigi müncheni találkozóin "mindössze" egyetlen gólt lőtt,  az viszont élményszámba ment. amikor Holgi 2009-ben felkerült az első csapatba, a legtöbben maximum annyit tudtak róla, hogy a két szezont lehúzott a tartalékoknál, és majd igyekszik beépülni az akkor Van Gaal által vezetett csapatba.   Októberre aztán már elképzelhetetlen volt nélküle a hátvédsor.  A csapat azonban nem kezdte túl jól a bajnokságot, jöttek a kínos x-ek, és bizony becsúszott néhány vereség is. A Gladbach ellen is a 75. percig 1:1 állt az eredmény jelzőn. Ám ekkor szabadrúgást kapott a csapat, kérdés volt, hogy ki fogja elvégezni Gomez esetleg Schweini, nem ,a lehetőséget az ifjú Badstuber kapta. És élt is a lehetőséggel, a 16-os csücskéről elementáris erővel küldte a labdát a bal felsőbe. és azon a decemberi péntek estén valami megváltozott. A csapat amely addig botladozott a győzelemnek köszönhetően talpra állt, és egyre inkább gyűjtötte a győzelmeket, olyannyira, hogy a telet már az élen tölthették a fiúk. (Plusz hála a gödörből való kikászálódásnak, a BL-ben is magára talált a csapat.) És Holgi élete is megváltozott. egyre magabiztosabban játszott és végül egyik letéteményese lett a bajnoki címet, kupagyőzelmet és BL döntőt hozó szezonnak. Formája olyannyira meggyőző volt, hogy májusban már a válogatottban is bemutatkozott (éppen Budapesten debütált), és a VB bronzéremből is tevékenyen kivette a részét. Pompásan induló karrierjét kissé megtörte a 2012 decemberében szenvedett szalagszakadása, majd az azt követő újabb sérülés, ám reméljük, hogy ez csak egy kis kisiklás volt, és ősztől újra azt a Holgit látjuk, akit eddig.  

Szólj hozzá!

Címkék: történelem 2009 gól Holger Badstuber


A bejegyzés trackback címe:

https://egybayernblog.blog.hu/api/trackback/id/tr36498599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása